//Top 10 te bezoeken landen in 2016
Top 10 te bezoeken landen in 2016

Top 10 te bezoeken landen in 2016

Je wil met je eigen camper toeren dwars door spectaculaire landschappen. Slapen onder de heldere sterrenhemel midden in de woestijn. Authentieke culturen ontmoeten. Alle dieren van de Big Five spotten. En het noorderlicht moet je één keer in je leven gezien hebben. Oh ja, zwemmen met walvishaaien staat ook nog op je bucketlist. Herkenbaar?

Zoveel wensen en plannen, waar laat je die nou het beste uitkomen? Wij hebben tien landen voor je op een rijtje gezet die een must zijn om te bezoeken in 2016. Om je alvast een beetje op weg te helpen.

10. Taiwan

Voor veel reizigers is Taiwan een nog onbekende bestemming en dat is zonde. Moderne metropolen wisselen de adembenemende natuur af, en dat alles op een eiland zo groot als Nederland. Bijzonder zijn de nachtmarkten in grote steden als Taipei. Maar de vulkanische eilandjes rondom het land zijn minstens zo verrassend. En het grote voordeel is dat je binnen Taiwan overal spotgoedkoop naartoe reist!

9. Belize

Met een tropische jungle in het westen en een Caribische kustlijn in het oosten, biedt Belize je het beste van beide werelden. Als het thuis van de Maya’s, zijn de oerwouden van het land bezaaid met bijzondere tempels en ruïnes die historie ademen. De wateren vormen het op één na grootste rif ter wereld dat kleurrijk koraal en honderden tropische vissen verstopt.

8. Oeganda

De littekens uit haar donkere tijden te boven komend, straalt ‘de parel van Afrika’ weer. Als een van de veiligste landen van Afrika wacht Oeganda om verder ontdekt te worden. En terecht. Afrika’s grootste bergketen, de bijzondere gorilla’s en vrolijke mensen sieren het land. Haar spannende geschiedenis maakt het plaatje compleet: Oeganda is Afrika in het klein.

7. Australië

Met de dalende koers van de Australische dollar en de haperende benzineprijzen, is een roadtrip door het paradijs Down Under in 2016 redelijk betaalbaar. Eindelijk. Want Australië is een droom: parelwitte stranden, rode woestijnvlaktes, indrukwekkende wereldsteden en een laidback bevolking. En dan herbergt ze ook nog eens het mooiste koraalrif en het oudste regenwoud ter wereld. Pak je koffer maar alvast in!

6. Colombia

Haar criminele drugsgeschiedenis heeft Colombia grotendeels gedag gezegd met een vredespact. En toeristen zijn meer dan welkom. De vriendelijke bevolking verwelkomt je hartelijk in kleurrijke steden met koloniale charme. De paradijselijke Caribische kust en de mysterieuze amazonejungle eromheen roepen je. En oude indianenruïnes maken je nieuwsgierig. In Colombia ontdek je de Zuid-Amerikaanse mentaliteit.

5. Canada

Veel reizigers maken een roadtrip door Amerika, maar buur Canada is minstens zo interessant. En dat komt niet alleen door haar grillige bergenpieken en heldere spiegelmeren. De diversiteit van het landschap is eindeloos. Trek je hikeschoenen aan en ontdek gletsjers, regenwouden en stranden waar je ijsberen, elanden en walvissen spot. Maar Canada ademt ook cultuur. Waar je in Toronto een hotdog eet, bestel je in Quebec een croissantje in het Frans. En altijd trekt wel ergens een culinair of art festival je aandacht.

4. Japan

Stap in 2016 eens buiten je comfortzone en raak in cultuurshock. Japan is een wereld apart, waar oude tradities moderne culturen ontmoeten. Waar traditionele geisha’s dansen naast futuristische zakenmannen. De Japanse zorgvuldigheid laat sushi nergens anders zo subliem proeven en treinen nergens anders zo op tijd rijden. En als kers op de taart heeft het land ook nog eens schitterende bergketens waar je de mooiste wandelingen maakt.

3. Madagaskar

Grote delen van het land zijn vrijwel onbewoond en zelden verkend, en niets gaat er gemakkelijk. Maar dat maakt Madagaskar juist zo uniek. Nergens ter wereld vind je zo’n uitzonderlijke en diverse natuur binnen zo’n klein gebied. Van maki’s tot apenbroodbomen, je wordt steeds weer verrast. Hoewel een reis naar Madagaskar aardig duur kan zijn, is het eiland een must voor avonturiers: spectaculaire onverharde wegen en nationale parken die slechts honderd bezoekers per jaar tellen.

2. Myanmar

Nu de grenzen open zijn terwijl de traditionele Aziatische levenswijze nog voortkabbelt, is 2016 misschien wel het laatste jaar om het echte Myanmar te bezoeken. Het land maakt voorzichtige stappen naar een democratie, waardoor het traditionele straatbeeld snel kan veranderen. Laat je betoveren door de duizenden theehuizen en tempelsteden, waar mannen in rokachtige longyi en vrouwen met gouden kettingen je verwelkomen.

1. Cuba

Wie het authentieke Cuba wilt ontmoeten, kan het beste begin 2016 nog gaan. Nu de grenzen met de VS langzaam openen, bouwt Starbucks al plannen voor een filiaal. Maar het échte Cuba biedt zoveel interessants. Gekleurde straatjes en koloniale pleinen vertellen vroegere verhalen. Oldtimers en muzikale Cubanen vullen het straatbeeld. En vergeet de tabaksplantages niet. Cuba inspireert je met haar vele contrasten, en laat je vragen onbeantwoord.