//Top 10 te bezoeken steden in 2016
Top-10-steden-rondreis-2016

Top 10 te bezoeken steden in 2016

Citytrippen, dat doen we graag. Andere culturen ontmoeten en koloniale charme ontdekken. Of juist rondstruinen in moderne metropolen en koffie drinken bij hippe barretjes. Nieuwe gerechten proberen, musea bezoeken, tempels bewonderen en kunst bekritiseren. Steden die historie ademen of wereldplaatsen waar je goed kan shoppen. Waar begin je nou?

Om je op weg te helpen in het nieuwe jaar, hebben wij tien steden op een rijtje gezet die een must zijn om te bezoeken in 2016. Droom maar alvast weg naar die geweldige citytrip!

10. Queenstown – Nieuw-Zeeland

Bekend als dé hoofdstad van de extreme sporten verveelt niemand zich in Queenstown. Trek je wandelschoenen uit de kast en bereid je voor op tripjes naar Milford Sound, Stewart Island of de Nieuw-Zeelandse Alpen. Maar de energieke stad biedt meer dan skydiven, raften en snowboarden. Hippe restaurantjes, uitstekende wijnvelden en een kunstscene sieren het plaatsje. En juist deze mix van adrenaline en culturele ambiance maakt Queenstown zo bijzonder.

9. Kandy – Sri Lanka

Slingers van mist verhullen de groene theeplantages die de stad mysterieus omringen. Achter die wolken doemen kleurrijke huisjes op. Kandy is als spiritueel centrum vooral voor locals een belangrijke stad. Maar haar cultuur en historie inspireert ook reizigers. De Sri Dalada Maligawa-tempel bewaart het heiligste object ter wereld voor Boeddhisten. Straatmarktjes verschijnen spontaan tussen de huizen en restaurantjes zijn altijd gevuld. En dat allemaal in een schilderachtige setting.

8. Mexico-Stad – Mexico

Natuurlijk zijn er plekken waar je beter niet rond kan dwalen, maar Mexico-Stad is tegenwoordig net zo veilig als elke andere grote stad. En met haar energieke karakter een grote must voor 2016. Je eet er ‘s werelds meest culinaire gerechten en bezoekt interessante musea. Je struint er door hippe buurten met vintageboetiekjes, galerijen en gezellige barretjes. En de architectuur verrast je steeds weer. Mexcio-Stad vertelt je een legendarische geschiedenis in een modern jasje.

7. Taipei – Taiwan

Het heeft de driehonderd jaar oude stad een tijdje gekost, maar interessant is ze zeker geworden. Stap in 2016 eens buiten je comfortzone en ontdek de mix van Chinese, Japanse en Westerse invloeden die Taipei vormen. De kleine straathapjes xiao chi op de beroemde nachtmarkten, de sierlijke tempels, vele koffiebarretjes, neonverlichte buurten en architectuur weerspiegelen deze mengelmoes. En nog steeds reis je er spotgoedkoop naartoe!

6. Kaapstad – Zuid-Afrika

Geen stad is mooier gelegen dan Kaapstad. Aan de voet van de Tafelberg straalt de Moederstad met trots. En terecht. De uitgestrekte wijnvelden, schitterende kustroute en de Tafelberg die overal bovenuit torent verleiden je. En als kers op de taart lijken verschillende bevolkingsgroepen hier wel vreedzaam naast elkaar te leven. Natuurlijk heeft ook Kaapstad haar littekens en vertellen musea je de verhalen. Maar haar bruisende centrum probeert harmonie te brengen, en dat lukt aardig.

5. New Orleans – Amerika

‘Take it easy’ is het motto dat leeft in New Orleans. De stad ademt plezier: van culinaire hoogstandjes tot spetterende festivals. Als de geboorteplaats van jazz, klinken de swingende deuntjes iedere dag van de week op elke straathoek en in elk café. Hoewel veel herbouwd is na de orkaan in 2005, geeft de straatcultuur je een kijkje in de toch wel pijnlijke geschiedenis. En dit maakt de stad een juweeltje voor cultuurliefhebbers.

4. Chefchaouen – Marokko

Hoewel veel reizigers een stedentrip maken naar Marrakesh, is haar noordelijkere zusje Chefchaouen minstens zo interessant. En misschien wel mooier. Gelegen in het Rifgebergte, zie je de blauwe stad al van ver. De smalle straatjes, rode dakpannen en blauwe huisjes geven de stad een gezellige sfeer, terwijl de authenticiteit er vanaf straalt. De Medina is betoverend, de wietplantages onontkoombaar en het eten heerlijk. Maar wat de stad echt bijzonder maakt, is de relaxte sfeer die je nergens anders in Marokko zo tegenkomt.

3. Trinidad – Cuba

Nu de grenzen met de VS langzaam openen, is 2016 het jaar om het authentieke Cuba nog te ontmoeten. Door haar koloniale centrum dat ligt tussen groene bergen en de Caribische kust, vormt Trinidad de perfecte uitvalsbasis. De gekleurde straten nemen je mee terug in de tijd: gitaarspelende muzikanten, sjokkende ezels en wuivende Cubanen met een sigaar in de mond. De omliggende stranden bieden rust. En ‘s avonds dans je met een cocktail in je hand de salsa in een van de vele openluchtcafés.

2. Buenos Aires – Argentinië

Een stad waar reizigers verliefd op worden en naartoe verhuizen, dat is Buenos Aires. Met haar Europese looks en Latijns-Amerikaanse charme verleidt ze je. Een hip centrum met mooie inwoners. Een shopparadijs en voetbalhart. Sappige steaks en de vurige tango. En misschien wel het beste nachtleven ter wereld. Wie klinkt dat nou niet als muziek in de oren?

1. Cartagena – Colombia

Moeilijk om te vergeten en nog moeilijker om los te laten: Cartagena steelt je hart. De mooiste stad van Colombia betovert je met haar kronkelende straatjes, bloemenbalkons, barokke kerken en knusse pleintjes: alsof de tijd heeft stilgestaan. Maar ook buiten de Spaanse koloniale verdedigingsmuur kent de stad haar charme. Op de nabijgelegen witte stranden vind je hippe koffietentjes en chique restaurants. Deze mix van authentiek en modern vind je terug in het nachtleven: technomuziek gaat hand in hand met de salsa. Het maakt Cartagena bijzonder.