Doe met jouw reiservaring ook iets terug voor de aarde!

Met je foto’s, video’s en reviews verdien je schepjes die wij omzetten in een donatie voor een groenere aarde.

Hoe doe jij iets terug voor de aarde?

Door al die reizen die we jaarlijks maken hebben we een overvloed aan belevingen, maar ook een overvloed aan vlieguren. Om de aarde iets terug te geven, vragen we je die belevingen te delen. Kennis en ervaringen verspreiden doen we immers graag, daar word je blij en gelukkig van. En, sharing is caring. Daarom verdien je voor elke review, fotoreeks en video die je deelt groene schepjes die wij omzetten in een ‘groene’ donatie.

Hoe doe jij iets terug voor de aarde?

Waarom kiezen wij voor groen?

Voor ons is de wereld ontdekken iets moois, voor de aarde wat minder. Deze worsteling met duurzaamheid zette ons aan het denken: het is tijd om iets terug te doen voor de aarde. Klimaatverandering staat al lange tijd ter discussie, maar actie en bewustwording is wat echt nodig is. Dit bracht ons bij Justdiggit. Justdiggit leert locals in droge gebieden oude wateroogsttechnieken om het land te doen herleven.

Waarom kiezen wij voor groen?

Over ons en ons goede doel

Getaway Travel is een community van reizigers die het leuk vindt om de wereld te ontdekken en reiservaringen te delen. Al meer dan tien jaar inspireren we met onze reiswebsites jaarlijks vier miljoen mensen om hun droomreis waar te maken. Maar omdat reizen niet echt duurzaam is, willen we ook aandacht vragen voor de aarde. Daar helpt Justdiggit ons bij. Justdiggit ziet de oplossing van klimaatverandering in het vruchtbaar maken van droge stukken land, samen met de lokale bevolking. Let’s make it rain!

Over ons en ons goede doel

Schep ook mee!

Gebruik al die bijzondere reiservaringen die je hebt gekregen van de aarde om iets terug te doen. Met een review verdien je 30 schepjes, met een waardering, fotoreeks of video 10. Hoeveel het oplevert? Voor elk schepje dat je spaart, doneren wij 2 cent aan Justdiggit. Inderdaad, dat betekent dat je per volledig ingevulde reisbeoordeling wel 1 euro kunt verdienen. Zo scheppen we samen een groenere wereld!

Het probleem: grote droogte

Global warming, het is een veelbesproken probleem. Als gevolg van ontbossing, overbevissing, overbegrazing en klimaatverandering, wordt vruchtbare land steeds droger. Een verdwijnende vegetatie draagt niet meer bij aan het creëren van wolken en het afkoelen van de atmosfeer. En als het dan toch een keer regent, valt er zoveel water dat vruchtbare grond wordt weggespoeld en water niet kan doordringen in de grond. En dit maakt de droogte alleen maar erger.

Het probleem: grote droogte

De oplossing: regen maken

Justdiggit biedt een simpele oplossing: geulen graven om aangetast land te herstellen. Door letterlijk kuilen te scheppen kan het water onder de grond zakken, waardoor nog aanwezige zaden kunnen ontkiemen. Samen met herbebossing en geleidelijke begrazing keert hierdoor de vegetatie terug, wat op den duur weer meer luchtvochtigheid met zich meebrengt. Door de lokale bevolking in droge gebieden deze methode aan te leren, kunnen we het weer laten regenen.

De oplossing: regen maken

Het resultaat: een groenere wereld

Regenval zorgt ervoor dat de omgeving groener en koeler wordt. Door dit te bewerkstelligen in strategisch gekozen probleemgebieden, worden droge regio’s in de wereld weer vruchtbaarder. Zo ontstaat er een netwerk van ondergrondse interventies die de atmosfeer afkoelen en global warming aanpakken. Kenia levert het bewijs, waar vlakbij Mount Kilimanjaro het groen alweer boven de aarde uitkomt. Justdiggit heeft nu ook de plannen voor Marokko al op tafel liggen.

Het resultaat: een groenere wereld

The bigger picture

Maar niet alleen de aarde wordt een stukje groener, ook de bevolking krijgt meer kleur. Zo kunnen conflicten omtrent water en voedsel worden verminderd, het aantal klimaatvluchtelingen naar beneden worden gebracht en meer mensen worden voorzien van drinkwater. Op deze manier creëren we niet alleen een leefbare wereld voor onszelf, maar ook voor generaties in de toekomst.

The bigger picture

Deel je reiservaring en doe iets terug voor de aarde