//Inspirerende Photo Friday op de Vakantiebeurs

Inspirerende Photo Friday op de Vakantiebeurs

Tijdens je reis klik je er graag op los om alle mooie momenten vast te leggen. En om je meer wegwijs te maken in de wereld van (reis)fotografie organiseert Getaway Travel samen met de Vakantiebeurs elk jaar Photo Friday. Een dag die volledig in het teken staat van fotografie. Onze Getaway Academy-docenten gaven leerzame en inspirerende workshops én maakten we de winnaar bekend van de Reisfoto van het Jaar 2018-verkiezing.

Na de workshops en prijsuitreiking kon een glas bubbels natuurlijk niet ontbreken en hebben we samen met de winnaar, onze Getaway Academy-docenten en fotografieliefhebbers geproost op Photo Friday. Een geslaagde, leerzame én inspirerende dag met een flinke dosis gezelligheid dankzij alle fanatieke fotografiefans!

Aan de slag met je smartphone

Getaway Academy-docent Janou Zoet trapte Photo Friday af. Om half twaalf begon haar presentatie over smartphone-fotografie met een o-ver-volle zaal als publiek.

Janou liet zien dat óók met een smartphone de mooiste foto’s gemaakt kunnen worden, tot grote verwondering van het belangstellende publiek. Met alle mobieltjes in de aanslag leerden jong en oud alle trucs om de beste selfie, panorama-foto of bewegend beeld vast te leggen.

Met je camera tussen het wild

Na de smartphone-fotografie doken we met Photo Friday de natuur in. Fotograaf Jorrit Bolhuis nam ons mee naar het wildleven op de savanne, naar springende dolfijnen en de kleurrijke onderwaterwereld. En dat alles dankzij zijn prachtige wildlife-foto’s.

Dat wildlife-fotografie een vak apart is, bleek al snel. De termen sluitertijd, diafragma en compositie passeerde de revue. En ook werd duidelijk hoe belangrijk het is om geduld te hebben voor de perfecte foto van dieren. Want aanwijzingen geven aan een jagende leeuw zit er helaas niet in.

Reisfoto van het Jaar-verkiezing: de winnaar

We onderbraken de workshops even met wel iets héél feestelijks. Het was tijd om de winnaar van de Reisfoto van het Jaar 2018-verkiezing bekend te maken. De winnaar die duizenden deelnemers achter zich liet en de jury verpletterde met een indrukwekkende reisfoto. En niet te vergeten: eigenaar is van twee vliegtickets naar Australië met Cathay Pacific Airways!

Janneke Doornik maakte de winnende foto in het magische Myanmar. Voetballende kinderen met een ondergaande, dieporanje zon op de achtergrond was de terechte winnaar van de Reisfoto van het Jaar 2018-verkiezing. Janneke volgt Esmée van der Ven op, die in 2017 de twee tickets in ontvangst mocht nemen.

Met een mystery guest de wereld over

Na de feestelijke bekendmaking van de Reisfoto van het Jaar 2018-verkiezing had Getaway Travel nóg een bekendmaking. Want wie is nu de mystery guest van de volgende workshop?

Niemand minder dan de bekende fotojournalist Jeroen Swolfs nam plaats op het podium om, alweer, een overvolle zaal te inspireren op het gebied van fotografie. Voor zijn project Streets of the World heeft hij in zeven jaar tijd alle landen op de wereld bezocht met één doel: het straatleven fotograferen van alle hoofdsteden op aarde.

Binnen een half uur inspireerde Jeroen zijn publiek met zijn adembenemende foto’s en reisden we samen met hem naar alle uithoeken van de wereld.

Van de straat naar de lucht

Dat je op straat mooie foto’s maakt heeft Jeroen als geen ander laten zien. Dat je vanuit de lucht óók magische beelden maakt, bewijzen de broers Bas en Sander Mutsaards. Want waar de broers ook gaan, een drone vliegt altijd met hun mee om de wereld van bovenaf te filmen.

Tijdens de workshop leerden ze de belangstellenden hoe je een pakkende video maakt van je reis, welke gadgets handig zijn én hoe je al het gefilmde materiaal moet bewerken. Hun drone-beelden en tips inspireerden velen om niet alleen te fotograferen, maar ook aan de slag te gaan met film.

Tijd voor champagne

Een geslaagde dag met inspirerende workshops en een winnares sluit je natuurlijk op maar één goede manier af. Met een borrel bij de stand van Getaway Travel. Winnares van de fotowedstrijd Janneke Doornik gaf het startschot met het ontpoppen van champagne waarna het feest kon beginnen.

Samen met de Getaway Academy-docenten, het Getaway team en alle fotografiefanaten hebben we de dag al dansend en proostend afgesloten. Op nóg meer mooie reizen met adembenemende foto’s en video’s. En op een groenere aarde, want dankzij de Reisfoto van het Jaar 2018-verkiezing zijn er weer een boel schepjes opgehaald voor Just Diggit en een groenere aarde!