//Winnaars Reisorganisatie van het Jaar 2018 bekend op het Verre Reizen Event

Winnaars Reisorganisatie van het Jaar 2018 bekend op het Verre Reizen Event

Het wordt buiten steeds donkerder en kouder, dus dromen we weer weg naar tropische bestemmingen. En we zijn niet alleen. Op zaterdag 27 en zondag 28 oktober kwamen avonturiers en reisliefhebbers uit het hele land samen op het Verre Reizen Event in Den Haag. En Getaway Travel was daar natuurlijk bij! We deelden inspirerende reiservaringen, en vierden feest met de winnaars van de Reisorganisatie van het Jaar-verkiezing.

Iets voor tien uur ‘s ochtends stond de eerste groep reisfanaten buiten al te trappelen om naar binnen te gaan. Yes, al snel werd de Fokker Terminal officieel geopend. De ene reiziger haastte zich snel naar zijn of haar doel. De ander liet zich keer op keer meenemen naar een nieuwe bestemming. Gelukkig stond onze enige echte redactie voor ze klaar!

Het duurde niet lang of het was tijd voor champagne. Op zaterdag maakten we in onze eigen Getaway Travel-stand de Reisorganisatie van het Jaar bekend. En dit jaar is dat. Tromgeroffel… 333travel! Explore Namibia ging er met de prijs voor de beste kleinschalige reisorganisatie van 2018 vandoor. Beide reisorganisaties werden door hun eigen reizigers het beste beoordeeld. Dat is natuurlijk iets om hartstikke trots op te zijn. Cheers!

333travel kreeg gemiddeld een negen van hun reizigers. ‘Bijna sprakeloos’, zegt Annemieke van 333travel. Annemieke denkt dat ze zo’n hoog cijfer hebben gekregen, omdat de reizen allemaal op maat gemaakt kunnen worden: ‘Je kunt echt je eigen sausje eroverheen gooien’. Plus: in sommige minibusjes is er Wi-Fi. Soms is dat toch wel handig voor dat ene fotootje of Whatsapp-berichtje.

 

Elise van Explore Namibia is ontzettend trots: ‘Mijn man Marco en ik organiseren al dertien jaar lang reizen, en dat doen we met heel veel plezier. Dat zoveel oud-reizigers hebben gereageerd is echt fantastisch’. Hun geheim? Een persoonlijke aanpak en ondersteuning vanuit Namibië. ‘Ja, en Namibië en Botswana zelf doen eigenlijk tachtig procent van het werk al, wij doen de rest’.

De stembussen zijn weer open

Een mooie overwinning dus, waar andere reisorganisaties vast en zeker jaloers op zijn! Gelukkig krijgen zij een nieuwe kans in 2019. Na de uitreiking gingen de stembussen voor de Reisorganisatie van het Jaar-verkiezing 2019 open. Heb jij al gestemd? In onze stand werden er volop beoordelingen achtergelaten. Reizigers willen iets terugdoen voor hun favoriete reisorganisatie of dragen graag bij aan een groenere aarde. Want ook deze verkiezingen worden beoordelingen weer omgezet in schepjes voor Justdiggit. Een win-win dus!

Overal reisinspiratie

Veel reisfanaten bij elkaar betekent heel veel reisinspiratie en reistips. In onze stand werden de mooiste reisverhalen gedeeld. Van Australië tot China en van busreizen tot motorreizen. De tips lagen voor het oprapen. Toeristenvallen in Bali werden blootgelegd. En als je niet met stokjes kan eten, moet je écht een vork meenemen naar China.


Geen tekort aan inspiratie dus. En daar weten wij wel raad mee. Op het event stonden wij klaar met een spiksplinternieuw concept: persoonlijke reistips via de mail voor je volgende reis! Reisinspiratie gebaseerd op de voorkeur van de reizigers. De komende maanden krijgen zij allemaal inspirerende beelden en ervaringen van ons en andere reizigers in hun mailbox. Maar ook praktische tips over visums, inentingen en veiligheid. Zo wordt op reis gaan echt een makkie!

Voordat we het doorhadden, liepen de laatste reisfanaten de deur alweer uit. Met een borrel in onze hand hebben we onze gedroomde toekomstige bestemmingen weer even op een rijtje gezet. Een ding was zeker: dit weekend werden er een heleboel bucketlists wéér een stukje langer.