//Top 10 landen die je wil bezoeken in 2017
Rondreis: top 10 landen 2017

Top 10 landen die je wil bezoeken in 2017

Ben jij alweer aan het wegdromen naar een tropisch eiland? Of zie je jezelf liever wandelen door koloniale straatjes? Wat voor een type reiziger je ook bent, onze hersenen kraken wat af bij het kiezen van die volgende bestemming.

Want waar vind je nou die uitdagende trekking of dat parelwitte strand. Waar heb je de meeste kans om walvishaaien te spotten? Waar worden je smaakpupillen overdonderd? Op welke route wil je je huurauto nooit meer inleveren? En welke culturen inspireren nou echt?

Om je op weg te helpen, hebben wij alvast een paar antwoorden voor je samengesteld. Thee drinken bij locals in Mongolië, de woestijn van Namibië intrekken, dansen in Argentinië en met een camper de diversiteit van Nieuw-Zeeland ontdekken. Hieronder vind je de tien landen die volgens ons een must zijn voor jouw vakantie in 2017!

10. China

Gevorderde reiziger of net begonnen, een cultuurshock ervaar je in China. Wie de documentaire van Ruben Terlou heeft gezien, snapt daar alles van. Maar het diverse China biedt meer. Ga op culinaire tour in Chengdu, bewonder de enorme kliffen van Zhangjiajie of dompel je onder in de geschiedenis van het land in Pingyao. Ervaar het fantastische eten, sensationele treinreizen en de indrukwekkende taal. Stap in 2017 eens buiten je comfortzone!

9. Nicaragua

Er zijn maar weinig landen die zo mooi zijn als Nicaragua en toch zo onderontwikkeld blijven. Vulkanische landschappen, Caribische stranden en ongerepte regenwouden. Van het begane pad afgaan is hier niet moeilijk en juist dat maakt haar zo leuk. Met de hulp van de vriendelijke bevolking en een zak vol gezond verstand maak je onvergetelijk kennis met haar charme.

8. Zuid-Korea

Na jaren overschaduwd te zijn door zijn bekende buur Japan, is 2017 misschien wel het jaar om te stralen voor Zuid-Korea. Een rijke cultuur, levendige steden en lekker eten, je vindt het er allemaal. Het moderne leven is perfect in balans met oude Aziatische tradities. Serene plattelandsdorpjes geven je wat rust naast het bruisende Seoul. En bij gerechten als kimchi en bibimbap lik je letterlijk je vingers af.

7. Argentinië

Het land van de tango, voetbal, Andes, gauchos en een goed stuk rundvlees. Een rondreis door Argentinië biedt je een levendige mix van traditie, trots, creativiteit en groei. Steden hebben ieder hun eigen persoonlijkheid en culinaire gerechten en restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar ook haar natuur verrast je triomfantelijk: watervallen, gletsjers, hoge pieken, zoutpannen, flamingo’s, pinguïns. Zo kunnen we eindeloos doorgaan.

6. Mongolië

Een gloednieuwe luchthaven en gemoderniseerde skyline. Met haar veelvoud aan zowel business- als reismogelijkheden belooft 2017 wat voor Mongolië. Maar het land biedt meer dan booming Ulaanbaatar. Zo zijn haar outdoor-activiteiten oneindig. Uitgestrekte steppen, ruige bergen, heldere meren en een rijk wildleven. En de meer dan vriendelijke bevolking is altijd bereid om je een kopje thee of zelfs een slaapplek aan te bieden.

5. Botswana

Een van de beste safarireizen in Afrika maakt je zonder twijfel in Botswana. De woestijn contrasteert perfect met de delta en de zoutpannen bieden je eindeloze uitzichten. En ondanks de economische groei worden de natuurrijkdommen hier goed beschermd. Dompel je onder in de natuur van dit stabiele Afrikaanse land en laat je verrassen door de bloeiende samenleving en het spannende wildleven.

4. Iran

Iran is misschien wel hét comeback-land van 2017. Er zijn nieuwe directe vluchten naar Tehran vanaf zowel Londen als Parijs. Daarnaast investeert het land enorm in toerisme door onder andere de bouw van nieuwe hotels. Reizigers die van Iran een donker beeld vol gevaar en fundamentalistische fanatiekelingen hebben, worden aangenaam verrast. De smeltkroes van culturen, sfeervolle theehuizen, drukke bazaars, historische bezienswaardigheden, woestijnen met oases en ruige bergen: Iran verbaast! (Fotocredit: harveypekar84)

3. Nieuw-Zeeland

Met haar groene, vredige en relaxte hart vormt Nieuw-Zeeland de perfecte ontsnappingsplek voor 2017. Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar de natuur zo waanzinnig en divers is: vulkanen, gletsjers, regenwouden, stranden en fjorden, je doorkruist het allemaal in een paar weken. En waar reizen ook nog eens zo onbezorgd is, de bevolking zo laid-back en je bij je smaakvolle diner een nog smaakvollere wijn drinkt.

2. Namibië

Niet veel Afrikaanse landen kunnen tippen aan de schoonheid van Namibië. Van ‘s werelds oudste en mooiste woestijn tot zandduinen die de zee in reiken. Van een ruggengraat aan bergen tot rivieren die verscholen liggen in diepe kloven. Namibië is anders. Woestijnleeuwen en -olifanten. Een interessante, koloniale architectuur. Verhalen geschreven in rotsen en zand. Ontdek het zelf en je snapt wat we bedoelen.

1. Bolivia

Er kan er maar één de winnaar zijn en dat is Bolivia, bijna unaniem verkozen door de redactie. Betoverend, charmant, ruig en enigszins zenuwslopend: haar diversiteit zorgt voor verwarring. De schoonheid van de natuur verblindt je en avontuur ligt overal op de loer. Cultuur komt tot leven op straat. Van cunapes loopt het water je in de mond en je kan je dag niet beter beginnen dan met een Yungas koffie. Al haar elementen zijn perfect, ons hart is gestolen!