//Top 10 steden voor op je bucketlist in 2017
Rondreis: top 10 landen 2017

Top 10 steden voor op je bucketlist in 2017

Het is dé manier om even uit je dagelijkse beslommeringen te worden gehaald, een korte stedentrip om verliefd te worden op een nog onbekende stad. In een paar dagen een nieuwe stad ontdekken en eigen maken is soms nog leuker dan een lange reis.

Struinen door onbekende straten, je laten verrassen door een spannend gerecht en cultuur opsnuiven in de lokale musea. Kies jij voor een levendige stad waar je goed kunt eten of vind jij de geschiedenis van een stad juist belangrijk?

De wereld is zó groot en heeft zoveel te bieden dat we het best begrijpen als je er even niet uitkomt. Daarom helpen wij je graag op weg, we hebben tien bijzondere steden voor je geselecteerd die zo op je bucketlist voor 2017 kunnen.

10. Antigua – Guatemala

De kleurrijke huizen en met keien geplaveide straten zijn karakteristiek voor Antigua. Slenter door dit koloniale stadje en maak kennis met de cultuur van Guatemala. Koop vers fruit bij een marktkraampje, plof neer op een bank in Parque Central en maak een praatje met de locals. Sportievelingen beklimmen één van de omringende vulkanen voor een uitdagende wandeling omhoog en een geweldig uitzicht over de omgeving.

9. Vancouver – Canada

Het levendige Vancouver de is perfecte stad voor een korte stedentrip. Gelegen aan zee en vol groene parken is de Canadese stad uitgeroepen tot meest leefbare stad. Struin door de gezellige wijken om de stad beter te leren kennen of trek de natuur in voor de vele outdoor activiteiten in de omgeving. Vergeet niet om in één van de gezellige restaurants van een goede maaltijd te genieten, want Vancouver staat bekend als de culinaire hoofdstad van Canada.

8. Charleston – Amerika

Laat je verwelkomen door de gastvrijheid en warmte van Charleston in South Carolina. Wandelen door de charmante stad voelt als een reis terug in de tijd. Je hoort de koetsen al van verre aankomen op de ouderwetse klinkerstraatjes en loopt langs historische gebouwen en oude begraafplaatsen. In de zomer geniet je van een lekkere maaltijd op een van de vele veranda’s terwijl de geur van oleanders je neus bereikt.

7. Lima – Peru

Hou je van lekker eten, dan moet je in Lima zijn! De beste ceviche, een in limoen gegaarde rauwe visschotel, bestel je in één van de vele restaurants met uitzicht op zee. In de wijk Barranco hangt een relaxte sfeer, bezoek de verschillende kunstgalerijen en strijk neer bij een van de leuke restaurantjes voor een pisco sour, het nationale drankje van Peru. En avonturiers gaan paragliden in Miraflores om te genieten van een prachtig uitzicht.

6. Marrakesh – Marokko

Waan je in een van de duizend-en-een-nacht-sprookjes tijdens een stedentrip naar Marrakesh. Arabische muziek klinkt door een wirwar van straatjes, slangenbezweerders hypnotiseren slangen met hun fluit. In Marrakesh bewonder je de straatartiesten en hun kunsten, koop je bijzondere souvenirs op de kleurrijke souk in de medina en proef je de verfijnde smaken van de Marokkaanse keuken.

5. Seoul – Zuid-Korea

Tussen oude tempels en marktjes schieten torenhoge wolkenkrabbers als paddenstoelen uit de grond. In Seoul gaan de oeroude Koreaanse cultuur en moderne samenleving hand in hand. Winkelen en eten lijken wel van levensbelang in deze dynamische stad. Probeer het verrassende nationale gerecht kimchi bij een van de vele eetstalletjes op straat en shop till you drop in één van de moderne winkelcentra.

4. Yogyakarta – Indonesië

Processed with Snapseed.

Yogyakarta steelt je hart! Deze bruisende stad wordt vaak vergeten door reizigers en voornamelijk als uitvalsbasis voor de Borobudur en Prambanan gebruikt, maar Yogya heeft zoveel meer te bieden. De cultuurliefhebber bezoekt het Kraton of het waterpaleis Taman Sari, de foodie bestelt een lekkere saté ayam en wie van uitgaan houdt, duikt het lokale nachtleven in om de hele nacht te dansen.

3. Teheran – Iran

De hoofdstad van Iran is alles wat je ervan verwacht en meer. Teheran lijkt op het eerste gezicht groot, lelijk en gemaakt van beton. Maar deze stad is het kloppend hart van het land en wie verder kijkt ontdekt de charme van deze grote stad. Naast de chique cafés en indrukwekkende musea moet je niet vergeten in een van de lokale theehuizen binnen te stappen. Hier ontmoet je de locals die je meer over de cultuur en het leven in Teheran leren.

2. Tokio – Japan

De stad die wordt verlicht door neon lichtreclames, waar de menigte een grote, krioelende mierenhoop lijkt en je de beste sushi eet, welkom in Tokio. Deze metropool staat bekend om zijn futuristische karakter, efficiënte infrastructuur en zijn miljoenen bevolking. Tokio is een moderne stad gebouwd op oude fundamenten en doet niet onder voor wereldsteden zoals New York en London.

1. Petra – Jordanië

Gebeiteld uit rode rotsen en middenin de woestijn, op nummer één staat een van de meest bijzondere steden ter wereld: Petra. Deze verloren stad was ooit een bloeiende handelsstad, tegenwoordig is het de trekpleister van Jordanië. Ervaar de magie van deze unieke plek door de Petra ‘s avonds te bezoeken en te luisteren naar de muziek van de Nabatanen, een bedoeïenvolk dat oorspronkelijk in de verloren stad woonde.